İçeriğe geç

Ο παγκόσμιος αριθμός των νεκρών την Τετάρτη ήταν 6.460.159.

Ο παγκόσμιος αριθμός των νεκρών την Τετάρτη ήταν 6.460.159.

Ο παγκόσμιος αριθμός των νεκρών την Τετάρτη ήταν 6.460.159. Οι ΗΠΑ είχαν τον υψηλότερο αριθμό θανάτων από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο, με 1.041.660, ακολουθούμενη από τη Βραζιλία με 682.874 και την Ινδία με 527.452, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins .

Οι 31.047 θάνατοι της Αριζόνα αντιπροσωπεύουν περίπου το 3% των θανάτων από COVID-19 στις ΗΠΑ

Η δημοσιογράφος της Republic Alison Steinbach συνέβαλε σε αυτό το άρθρο

Υποστηρίξτε την τοπική δημοσιογραφία. Εγγραφείτε στο azcentral.com σήμερα.

Οι οδηγίες δεν ισχύουν για τη μεταφορά.

Όλες εκτός από τέσσερις κομητείες στην Αριζόνα χαρακτηρίστηκαν ως "υψηλές" από την Παρασκευή στον χάρτη CDC, ο οποίος ενημερώθηκε την Πέμπτη και προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για να βοηθήσει τις κοινότητες να αποφασίσουν ποια μέτρα πρόληψης πρέπει να λάβουν, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων και των ατόμων που εργάζονται σε θέσεις εργασίας υψηλού κινδύνου, δήλωσαν αξιωματούχοι του CDC κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την Παρασκευή.

Κάντε την έξυπνη επιλογή για την υγεία σας κάνοντας αγορές από τον Επίσημο Ιστότοπο της Hondrostrong .

Οι τέσσερις κομητείες που έχουν χαρακτηριστεί ως μεσαίες είναι οι Santa Cruz, Yavapai, Coconino και Maricopa, η οποία είναι η πιο πυκνοκατοικημένη κομητεία της Αριζόνα, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 61% του πληθυσμού της πολιτείας. Όλες οι άλλες κομητείες χαρακτηρίζονται ως "υψηλές".

Το Υπουργείο Υγείας της πολιτείας ακολούθησε με συνέπεια τις οδηγίες του CDC καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας και οι νέες συστάσεις για τη χρήση μάσκας δεν αποτελούν εξαίρεση, έγραψε ο προσωρινός διευθυντής υγείας της πολιτείας Don Herrington σε μια ανάρτηση σε blog την Παρασκευή μετά την ανακοίνωση του CDC.

Το νέο πλαίσιο πιθανότατα δεν θα αλλάξει πολύ τους κανόνες κάλυψης στην Αριζόνα, δήλωσε ο Will Humble, εκτελεστικός διευθυντής της Ένωσης Δημόσιας Υγείας της Αριζόνα και πρώην διευθυντής υγείας της πολιτείας. Στην Αριζόνα, εκείνοι που είναι πιθανό να χρησιμοποιήσουν την καθοδήγηση είναι σχολεία, πανεπιστήμια και κοινοτικά κολέγια, είπε.

"Σε πρακτικό επίπεδο, σημαίνει απλώς ότι τα πανεπιστήμια (στις μεσαίες κομητείες) θα μπορούσαν να μειώσουν υπεύθυνα τις απαιτήσεις μάσκας, όπως το K-12. Ακόμη και μέρη όπως το Gammage (Αίθουσα Αναμνηστικών του Grady Gammage του Πανεπιστημίου της Αριζόνα) και η συμφωνία και αυτό είναι εντάξει", είπε ο Humble είπε.

«Μπορούν προφανώς να απαιτήσουν μάσκες αν το θέλουν· δεν υπάρχει εκτελεστικό διάταγμα που να το απαγορεύει».

Η Αριζόνα είναι μία από μια μειοψηφία πολιτειών που δεν είχαν ποτέ εντολή για μάσκα σε όλη την πολιτεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ωστόσο, οι περισσότερες δικαιοδοσίες στην πολιτεία είχαν κάποια στιγμή απαίτηση μάσκας.

Οι ονομασίες σε επίπεδο κοινότητας βασίζονται στις εισαγωγές στα νοσοκομεία COVID-19 ανά 100.000 πληθυσμού τις τελευταίες επτά ημέρες. το ποσοστό των στελεχωμένων κρεβατιών εσωτερικών ασθενών που καταλαμβάνονται από ασθενείς με COVID-19· και συνολικά νέα κρούσματα COVID-19 ανά 100.000 πληθυσμού τις τελευταίες επτά ημέρες.

Ορισμένοι επικριτές επιτέθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να επικρίνουν τις νέες οδηγίες του CDC την Παρασκευή, επισημαίνοντας ότι ο COVID-19 εξακολουθεί να βρίσκεται σε φάση πανδημίας και ότι το νέο πλαίσιο είναι πολύ νωρίς.

Ο Humble είπε ότι πιστεύει ότι οι μετρήσεις που χρησιμοποιεί το CDC για το νέο του πλαίσιο είναι καλές. Είναι πιθανό να υπάρχει υψηλό επίπεδο ανοσίας της κοινότητας λόγω ενός συνδυασμού ποσοστών εμβολιασμού και κάποιας φυσικής ανοσίας μεταξύ των μη εμβολιασμένων ατόμων που μολύνθηκαν από την εξαιρετικά μολυσματική παραλλαγή του ιού όμικρον που προκαλεί το COVID-19, είπε.

«Τώρα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση όπου είναι λιγότερο θανατηφόρο σε ατομικό επίπεδο», είπε ο Humble. «Νομίζω ότι αυτό είναι καλό».

Οι κοινότητες θα πρέπει να εμβολιάζουν τους ανθρώπους όσο πιο γρήγορα μπορούν, είτε χαρακτηρίζονται χαμηλά, μεσαία ή υψηλά, είπε ο Μαρβάστη. Αυτό που αποσυνδέει τα κρούσματα από τα νοσοκομεία είναι οι εμβολιασμοί, είπε.

"Αυτό είναι το παράθυρο ευκαιρίας μας από τώρα και το καλοκαίρι, όταν ιστορικά τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δει μια αύξηση ή μια άλλη παραλλαγή να εμφανίζεται", είπε. «Απαιτήσεις εμβολίων για εσωτερικές δραστηριότητες υψηλού κινδύνου, όπως φαγητό σε εσωτερικούς χώρους, πηγαίνοντας σε μπαρ, νυχτερινά μαγαζιά και ακόμη και αθλητικές εκδηλώσεις όπως αγώνες μπάσκετ, τότε θα βλέπατε πολύ περισσότερους ανθρώπους να εμβολιάζονται».

Επικοινωνήστε με τον δημοσιογράφο στη διεύθυνση Stephanie.Innes@gannett.com ή στο 602-444-8369. Ακολουθήστε την στο Twitter @stephanieinnes .

Υποστηρίξτε την τοπική δημοσιογραφία. Εγγραφείτε στο azcentral.com σήμερα.

Οι ΗΠΑ είδαν την Τετάρτη περισσότερα από 34.000 νέα κρούσματα κορωνοϊού – τον υψηλότερο ημερήσιο αριθμό από τον Απρίλιο – με τρεις από τις πολυπληθέστερες πολιτείες της χώρας να αναφέρουν επίσης υψηλά επίπεδα ρεκόρ σε καθημερινά κρούσματα.

Εν τω μεταξύ, οι υγειονομικοί υπάλληλοι πιθανώς να λείπουν 10 περιπτώσεις κορωνοϊού για κάθε 1 κρούσμα που ανιχνεύεται, εκτίμησε την Πέμπτη ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων Ρόμπερτ Ρέντφιλντ.

«Είμαστε ακόμα στο πρώτο κύμα», είπε ο Ρέντφιλντ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ωστόσο, η πανδημία σήμερα φαίνεται σημαντικά διαφορετική από το ξέσπασμα πριν από δύο ή τρεις μήνες, είπε, όταν πολλοί θάνατοι ήταν μεταξύ ηλικιωμένων και εκείνων με υποκείμενες ιατρικές παθήσεις.

Τώρα, το CDC βλέπει μεγαλύτερο ποσοστό περιπτώσεων που διαγιγνώσκονται σε νεότερους ανθρώπους, δήλωσε ο Δρ Τζέι Μπάτλερ, αναπληρωτής διευθυντής μολυσματικών ασθενειών του CDC και διευθυντής περιστατικών αντιμετώπισης του COVID-19.

«Για την 4η Ιουλίου, που είναι μια οικογενειακή εκδήλωση, θέλουμε να τονίσουμε ότι είναι πολύ σημαντικό να επιστρέψουμε στην επαγρύπνηση ως συλλογική μας δέσμευση… να προστατεύσουμε τους ευάλωτους φίλους, την οικογενειακή κοινότητα», είπε ο Ρέντφιλντ.

Εδώ είναι οι πιο σημαντικές εξελίξεις της ημέρας:

  • Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ δήλωσε την Πέμπτη ότι διακόπτει τα σχέδια επαναλειτουργίας της πολιτείας και αναστέλλει τις προαιρετικές χειρουργικές επεμβάσεις εν μέσω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Το κράτος βρίσκεται στην τρίτη του φάση για να ανοίξει ξανά την οικονομία, κάτι που επέτρεψε στα εστιατόρια να αυξήσουν τα επίπεδα πληρότητας στο 75% και στις περισσότερες επιχειρήσεις να μετακινηθούν στο 50%.
  • Λιγότεροι Αμερικανοί ζητούν επίδομα ανεργίας, αλλά 1,48 εκατομμύρια εργαζόμενοι υπέβαλαν αιτήσεις για πρώτη φορά για ασφάλιση ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας.
  • Ο Μαραθώνιος της Νέας Υόρκης ακυρώνεται αυτόν τον Νοέμβριο, αλλά το Ντέρμπι του Κεντάκι θα γίνει στις 5 Σεπτεμβρίου και οι θεατές θα επιτραπούν στην πίστα του Τσόρτσιλ Ντάουνς στο Λούισβιλ. Οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν την Πέμπτη ότι ο αγώνας, που προγραμματίστηκε εκ νέου για τον Μάιο, θα εφαρμόσει μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
  • Ο Λευκός Οίκος λέει ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίσει να ταξιδεύει στο Νιου Τζέρσεϊ αυτό το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης , παρά τη νέα υποχρεωτική καραντίνα της πολιτείας για τους επισκέπτες που προέρχονται από περιοχές με σημαντική εξάπλωση στην κοινότητα.
  • Οι ειδικοί προβλέπουν 179.106 θανάτους στις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι την 1η Οκτωβρίου από τον COVID-19, αλλά μια καθολική εντολή χρήσης μάσκας θα μπορούσε να σώσει έως και 33.000 ζωές, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον.

📈Σημερινά στατιστικά για τον κορονοϊό: Οι ΗΠΑ κατέγραψαν την Τετάρτη συνολικά 34.720 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε μία ημέρα, το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου, σύμφωνα με βάση δεδομένων που τηρεί το Πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Άλλες βάσεις δεδομένων παρακολούθησης ανεβάζουν τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων μεταξύ 36.000 και 45.000, που θα ήταν η υψηλότερη ημερήσια αύξηση που έγινε ποτέ.

📰 Τι διαβάζουμε: Αυτά τα επιπλέον 600 $ σε επιδόματα ανεργίας μπορεί να μην διαρκέσουν μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Αυτό συμβαίνει επειδή οι πολιτείες θα το πληρώσουν μόνο μέχρι την εβδομάδα που λήγει στις 25 Ιουλίου ή στις 26 Ιουλίου, ένα σημαντικό πλήγμα για τους ανέργους που βασίζονται σε αυτά τα κεφάλαια για να ενισχύσουν τα κρατικά επιδόματα που κατά μέσο όρο μόλις 370 δολάρια την εβδομάδα.

Την Πέμπτη, η Actors Equity Association, η οποία εκπροσωπεί περίπου 600 επαγγελματίες ηθοποιούς στο Disney World, επικαλέστηκε την αναβολή της επαναλειτουργίας της Disneyland στην Καλιφόρνια καλώντας για το ίδιο και στα πάρκα της Φλόριντα. Η Disneyland είπε αργά την Τετάρτη ότι το πάρκο δεν θα ανοίξει ξανά όπως είχε προγραμματιστεί στις 17 Ιουλίου.

«Εάν η Disneyland έχει αναβάλει, δεν είναι σαφές πώς η Walt Disney World μπορεί να κινηθεί υπεύθυνα προς την επαναλειτουργία όταν τα κρούσματα κορωνοϊού είναι πολύ χειρότερα στη Φλόριντα», δήλωσε η Mary McColl, η εκτελεστική διευθύντρια της ομάδας ηθοποιών, σε δήλωση.

Η Andrea Finger, εκπρόσωπος του Walt Disney World, είπε ότι το χρονοδιάγραμμα επαναλειτουργίας του πάρκου δεν έχει αλλάξει.

– Κέρτις Τέιτ

Χιλιάδες συνωστίζονται στις βρετανικές παραλίες, αγνοώντας την κοινωνική απόσταση

Τρεις παραλιακές πόλεις στη νότια ακτή της Αγγλίας κήρυξαν ένα «μεγάλο περιστατικό» την Πέμπτη, αφού χιλιάδες αψήφησαν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης του κορωνοϊού και συνέρρευσαν στην ακτή αυτή που ήταν η πιο ζεστή μέρα του χρόνου στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι στιγμής, με θερμοκρασίες στη δεκαετία του ’90 .

«Είμαστε απολύτως απογοητευμένοι από τις σκηνές που είδαμε στις παραλίες μας, ιδιαίτερα στο Bournemouth και στο Sandbanks, τις τελευταίες 24-48 ώρες», δήλωσε η Vikki Slade, ηγέτης του Συμβουλίου Bournemouth, Christchurch και Poole σε δήλωση στην ιστοσελίδα τους. «Η ανεύθυνη συμπεριφορά και οι ενέργειες τόσων πολλών ανθρώπων είναι απλά συγκλονιστικές και οι υπηρεσίες μας εκτείνονται μέχρι το τέλος προσπαθώντας να κρατήσουμε όλους ασφαλείς».

Η απόφαση να κηρύξει ένα «μείζον περιστατικό», όπως είπε ο Slade, δίνει πρόσθετες εξουσίες στις τοπικές αρχές και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Είπε επίσης ότι "αναπτύσσουν πρόσθετους πόρους για να παράσχουν αυξημένες περιπολίες στην περιοχή για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση τυχόν ζητημάτων αντικοινωνικής συμπεριφοράς και άλλων αδικημάτων που διαπράττονται".

– Μόργκαν Χάινς

Η Apple κλείνει ξανά περισσότερα καταστήματα λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού

Ο αυξανόμενος αριθμός υποθέσεων οδήγησε την Apple να κλείσει προσωρινά 32 καταστήματα σε πέντε πολιτείες.

Μέρες μετά το κλείσιμο 11 καταστημάτων στην Αριζόνα, τη Φλόριντα, τη Βόρεια Καρολίνα και τη Νότια Καρολίνα, η Apple επιβεβαίωσε στο USA TODAY ότι έκλεισε επίσης επτά καταστήματα της περιοχής του Χιούστον. Άλλα 14 καταστήματα στη Φλόριντα θα παραμείνουν κλειστά από την Παρασκευή.

«Λόγω των τρεχουσών συνθηκών COVID-19 σε ορισμένες από τις κοινότητες που εξυπηρετούμε, κλείνουμε προσωρινά τα καταστήματα σε αυτές τις περιοχές», ανέφερε η Apple σε δήλωση. «Λαμβάνουμε αυτό το βήμα με μεγάλη προσοχή καθώς παρακολουθούμε στενά την κατάσταση και ανυπομονούμε να επιστρέψουμε τις ομάδες και τους πελάτες μας το συντομότερο δυνατό».

— Kelly Tyko

Οι έγκυες γυναίκες με COVID-19 έχουν 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν

Οι έγκυες γυναίκες μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρής ασθένειας από τον COVID-19 σε σύγκριση με τις μη έγκυες γυναίκες, ανέφεραν την Πέμπτη τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, σε αντίθεση με προηγούμενες οδηγίες που δεν διαπίστωσαν διαφορά στον κίνδυνο μεταξύ των δύο ομάδων.

Τα καλά νέα είναι ότι οι έγκυες γυναίκες που έχουν μολυνθεί από τον COVID-19 δεν διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο θανάτου από τις γυναίκες που δεν είναι έγκυες, δήλωσε η Δρ Dana Meaney-Delman, αναπληρώτρια υπεύθυνη περιστατικών COVID-19 στο CDC.

Τα χειρότερα νέα είναι ότι οι μολυσμένες έγκυες γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να νοσηλευτούν και διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο εισαγωγής στη ΜΕΘ και να χρειάζονται μηχανικό αερισμό, σύμφωνα με μελέτη του CDC σε χιλιάδες γυναίκες στις ΗΠΑ από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο.

– Elizabeth Weise και Grace Hauck

Το Τέξας σταματά το σχέδιο επαναλειτουργίας, αναστέλλει την εκλεκτική χειρουργική επέμβαση

Ο κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ διέκοψε την Πέμπτη το σχέδιο επαναλειτουργίας των πολιτειών και ανέστειλε τις προαιρετικές χειρουργικές επεμβάσεις στις μεγαλύτερες κομητείες του, προκειμένου να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα νοσοκομειακών κρεβατιών για ασθενείς με COVID-19.

Το κράτος έσπασε το ρεκόρ νοσηλείας για 13η συνεχή ημέρα και ανέφερε 5.551 νέα κρούσματα την Τετάρτη, ανέφεραν αξιωματούχοι της πολιτείας υγείας.

Η πολιτεία βρίσκεται στη Φάση 3 του σχεδίου της Abbott να ανοίξει ξανά, το οποίο επέτρεψε στα εστιατόρια να αυξήσουν τα επίπεδα πληρότητας στο 75% και στις περισσότερες επιχειρήσεις να μετακινηθούν στο 50%. Ο Άμποτ αρνήθηκε να ανακαλέσει αυτές τις παραγγελίες.

«Το τελευταίο πράγμα που θέλουμε να κάνουμε ως κράτος είναι να πάμε πίσω και να κλείσουμε τις επιχειρήσεις», είπε ο Άμποτ. «Αυτή η προσωρινή παύση θα βοηθήσει την πολιτεία μας να μπλοκάρει την εξάπλωση μέχρι να μπορέσουμε να μπούμε με ασφάλεια στην επόμενη φάση ανοίγματος της πολιτείας μας για τις επιχειρήσεις».

Η εντολή χειρουργείου τίθεται σε ισχύ την Παρασκευή και θα απαιτήσει από όλα τα νοσοκομεία των τεσσάρων καθορισμένων κομητειών να αναβάλουν χειρουργικές επεμβάσεις και διαδικασίες που δεν είναι άμεσα απειλητικές για τη ζωή. Ο κυβερνήτης μπορεί να προσθέσει ή να απορρίψει κομητείες που περιλαμβάνονται στο εκτελεστικό διάταγμα καθώς ενδέχεται να προκύψουν ή να εξαφανιστούν αυξήσεις εντός της πολιτείας.

– Nicole Cobler, Austin American-Statesman

Πάνω από 1 εκατομμύριο νεκροί έλαβαν ελέγχους για τον κορονοϊό

Περισσότεροι από 1 εκατομμύριο νεκροί έλαβαν επιταγές τόνωσης του κορωνοϊού από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση αφού το Υπουργείο Οικονομικών και η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων απέτυχαν να χρησιμοποιήσουν αρχεία θανάτου κατά τη διανομή των τριών πρώτων παρτίδων άμεσων πληρωμών σε μετρητά στους Αμερικανούς, ανέφερε μια κυβερνητική υπηρεσία παρακολούθησης την Πέμπτη.

Ως αποτέλεσμα, σχεδόν 1,1 εκατομμύρια πληρωμές συνολικού ύψους σχεδόν 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων διανεμήθηκαν σε νεκρούς έως τις 30 Απριλίου.

Αναφορές για νεκρούς ανθρώπους που λάμβαναν πληρωμές κινήτρων εμφανίστηκαν τον Απρίλιο, όταν η IRS άρχισε να κάνει άμεσες καταθέσεις έως και 1.200 $ σε τραπεζικούς λογαριασμούς φορολογουμένων. Οι πληρωμές εγκρίθηκαν βάσει ενός νέου πακέτου ανάκαμψης 2,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, γνωστό ως νόμος CARES, που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει την οικονομία να ανακάμψει από τις καταστροφικές συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού.

Contents

NSG BİLİŞİM
Merhaba
Merhaba
Hemen Ara